Het rust- en overlevingspensioen is uw pensioenrecht gebaseerd op uw inkomen, uw loopbaan, uw gezinssituatie en uw statuut als werknemer, zelfstandige of ambtenaar. De financiering van het wettelijk pensioen blijft problematisch door de vergrijzing. Via uw beroepsactiviteit kan een beroeps gebonden pensioen worden opgebouwd.
Een polis pensioensparen voorziet immers in een gewaarborgde interest, een jaarlijkse definitief verworven winstdeelname en is bovendien fiscaal aftrekbaar wat dit product stukken interessanter maakt dan neem weg een klassiek spaarboekje.

Met deze formule spaar je jaarlijks een maximumbedrag van 990 euro, dat je mag invullen op je belastingaangifte. Zo krijg je een belastingvermindering van 30%, ofwel 282 euro als je het maximumbedrag weet bijeen te sparen. Bovendien zal ook je gemeentebelasting een pak lager zijn.

Ook langetermijnsparen levert een mooi belastingvoordeel op en bovendien kan je deze spaarformule gewoon combineren met pensioensparen, wat dan weer een extra belastingvoordeel oplevert.

Andere varianten van pensioensparen zijn ook mogelijk via ons bankagentschap Crelan. Vraag er naar voor meer info.

Stel rechtstreeks je verzekeringsvraag!