De verplichte BA autoverzekering vergoedt de schade aan je verzekerde voertuig nooit. De omniumverzekering is niet verplicht, maar wel zéér welkom in sommige gevallen. Ze vergoedt namelijk de schade aan je eigen wagen, ook als je bij een ongeval in fout bent.

Ook bij brand, diefstal, glasbreuk en natuurkrachten verlicht de omniumverzekering je zorgen. Je hebt de keuze tussen een kleine en grote omnium.

Kleine omniumverzekering

Brand

Brandschade als gevolg van brand ontstaan in de motor of leidingen maar ook in je garage of woning. Ook bij schade door vuur, bliksem, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blussen treedt de kleine omniumverzekering in werking.

Diefstal

Materiële schade door diefstal of poging tot diefstal van je voertuig, dus ook ingeslagen ruiten of geforceerde portieren.

Glasbreuk

Glasbreuk is vaak het gevolg van steenslag, maar ook van inbraak of poging tot inbraak in je auto.

Natuurkrachten

Klassiekers zijn stormschade, hagelstenen of vallende voorwerpen zoals een elektriciteitspaal, bomen, bakstenen, dakpannen,… Ook schade door overstroming, blikseminslag en aanrijding met wild is gedekt door de kleine omniumverzekering.

Grote Omnium

Alles wat ook in de kleine omniumverzekering is opgenomen samen met de waarborg ‘eigen schade’.

Deze waarborg dekt werkelijk àlle schade aan je wagen. Dus ook als je in fout bent of het slachtoffer bent van vandalisme vluchtmisdrijf of carjacking. Ja, zelfs als je tegen je eigen garage aanrijdt.

Als je bij een ongeval in recht bent, maar er discussie ontstaat of de tegenpartij een buitenlander of helemaal niet verzekerd is, dan hoef je met de grote omniumverzekering niet lang te wachten op je vergoeding – waar dat bij een ‘gewone’ autoverzekering wel soms het geval is.

Stel rechtstreeks je verzekeringsvraag!